Buiten & sport BSO Pikandio

Buitenschoolse opvang (BSO) Pikandio zit op sportpark Candia en is speciaal voor zevenplussers die in hun vrije tijd het liefst willen sporten, spelen en buiten actief willen zijn in de natuur. Samen met onze pedagogisch professionals gaan de kinderen op avontuur.

Maak een afspraak voor een rondleiding

Maak afspraak
Hier kun je als kind lekker 'meters' maken en in de bosrand spelen.

Binnen & buiten

SKR heeft al sinds 2008 een samenwerking met Candia, maar er wordt ook met andere sportverenigingen samengewerkt. Of we organiseren activiteiten in samenwerking met bijvoorbeeld het IVN Natuureducatie.

Ook is er alle ruimte voor activiteiten in het clubgebouw. Met de uitgebreide knutsel-, spelletjes- en boekenkast hebben de kinderen de mogelijkheid om leuke binnenactiviteiten te doen. In de schoolvakanties is er een speciaal vakantieprogramma.

Dat kinderen het buiten zijn en de activiteiten beleven als ontspanning en vrije tijd, vinden we erg belangrijk.

 

Van school naar de BSO en weer naar huis

Kinderen gaan per fiets van school naar BSO Pikandio. Dit gaat onder begeleiding van pedagogisch medewerkers. Op de fiets wordt een veiligheidshesje gedragen. De kinderen die van hun ouders toestemming hebben, mogen zelfstandig van en naar de locatie komen. Er zijn verschillende opties mogelijk voor het vervoer op de terugweg. Uiteraard hebben we hierover vooraf contact met de ouders en wordt alles goed afgestemd met elkaar. Veiligheid staat bij ons voorop.


Openingstijden

Kinderen van 7 t/m 13 jaar zijn één of meer dagen per week welkom op onze buitenschoolse opvang. BSO Pikandio is in schoolweken en schoolvakanties geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Alleen op officiële feestdagen zijn wij gesloten.

In schoolweken is opvang mogelijk tot 18.30 uur. Tijdens vakantieweken is er opvang van 07.30 tot 18.30 uur.