Klachtenregeling

Als Stichting Kinderopvang Rhenen doen wij er alles aan om dagelijks goede kwaliteit kinderopvang te bieden. Toch kan er een keer iets misgaan. Wij vinden het belangrijk dat je bij ons terecht kunt als je ontevreden bent. Daarom hebben wij deze interne klachtenregeling opgesteld. In de klachtenregeling beschrijven we onze werkwijze bij het behandelen en registreren van klachten van ouders. De regeling voldoet aan de eisen uit de Wet kinderopvang, artikelen 1.57b en 1.57c

Het indienen van een klacht

Wanneer je als ouder ergens ontevreden over bent, dan vinden wij het prettig dat je dit zo snel mogelijk bespreekt met de persoon die erbij betrokken is of was. Dit kan bijvoorbeeld een pedagogisch medewerker zijn als het om een situatie op de groep gaat. Of een administratief medewerker, wanneer het over de overeenkomst gaat. Liever direct een gesprek met de manager kinderopvang? Dat kan ook. Komen jullie er samen niet uit of ben je niet tevreden over de oplossing? Dan kan een formele klacht ingediend worden bij de directeur van Stichting Kinderopvang Rhenen. In deze klachtenregeling vind je informatie over hoe een formele klacht kan worden ingediend en hoe we deze zullen behandelen. Ook lees je waar je terecht kunt voor externe behandeling van een klacht.

Via onderstaande button kun je de gehele klachtenregeling bekijken van Stichting Kinderopvang Rhenen.

Klachtenregeling SKR

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem contact op

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang Rhenen

1. Definities

Organisatie: Stichting Kinderopvang Rhenen

Klacht: formele, schriftelijke uiting van ongenoegen die niet via informeel overleg is of kan worden verholpen.

Ouder: de bloed- of aanverwant in opgaande lijn of de pleegouder van een kind dat van kinderopvang bij Stichting Kinderopvang Rhenen gebruik maakt of heeft gemaakt.

Oudercommissie: de commissie, zoals bedoeld in artikel 1.58 van de Wet kinderopvang.

Houder: degene aan wie de onderneming, zoals bedoeld in de Handelsregisterwet 2007, toebehoort en die met die onderneming een kindercentrum of een gastouderbureau exploiteert.

Klager: de ouder of oudercommissie die een klacht indient.

Medewerker: personen die werken in dienst van Stichting Kinderopvang Rhenen. of personen die werken door tussenkomst van Stichting Kinderopvang Rhenen

Klachtenfunctionaris: binnen SKR is dit de directeur, bij wie de formele klachten binnenkomen, die de procedure bewaakt en die de klachten afhandelt

Manager kinderopvang: diegene die leiding geeft aan de locatie waar het kind is geplaatst en/of aan de persoon over wie de klacht wordt ingediend.

Klachtenloket Kinderopvang: onderdeel van de Geschillencommissie Kinderopvang waar ouders, oudercommissies en kinderopvangorganisaties terecht kunnen voor informatie, advies en bemiddeling.

Geschillencommissie: een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkende commissie voor het behandelen van geschillen. De uitspraken zijn bindend.

Schriftelijk: een brief per post of via e-mail.

Overeenkomst: het contract en de bijbehorende (aanvullende) algemene voorwaarden.