Tarieven

Stichting Kinderopvang Rhenen is een stichting en werkt zonder winstoogmerk. Hierin verschillen wij van particuliere kinderopvangorganisaties. Wij gaan zorgvuldig en verantwoord om met onze financiƫn en (her)investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening.

Maak een afspraak voor een rondleiding

Maak afspraak

Onze tarieven

Wij werken zonder winstoogmerk. Ons uitgangspunt is ernaar te streven onze uurprijs niet hoger te laten komen dan waar de overheid maximaal in de tegemoetkoming vanuit gaat.

Budgeturen
Bij ons kun je als ouder budgeturen opbouwen die ontstaan door vakantie en/of erkende feestdagen op de contract-dag van je kind. Aan het inzetten van deze budgeturen zijn een aantal spelregels gekoppeld waarover wij je graag verder informeren bij inschrijving. Het opbouwen en inzetten van budgeturen is een gunfactor, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Bij een gesubsidieerde plaats worden er geen budgeturen opgebouwd.

Onze oudercommissie geeft jaarlijks advies aan het bestuur m.b.t. de tarieven voor het nieuwe jaar. We hebben hierover een open gesprek met elkaar.

Tegemoetkoming Belastingdienst

Als je werk, studie en/of zorg voor je kinderen combineert, maar ook als je werkzoekende bent, kun je van de Belastingdienst een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang krijgen. De hoogte is voor een deel afhankelijk van het inkomen van jou en je eventuele partner, het aantal kinderen in jouw gezin dat gebruik maakt van kinderopvang en de kosten ervan. Wil je meer informatie hierover of wil je een proefberekening maken? Dit kan op belastingdienst.nl/rekenhulp/toeslagen. Laat het ons weten als je hulp hierbij nodig hebt.

 

Ontvang je kinderopvangtoeslag? Dan doen wij voor je een dubbelcheck met de Belastingdienst/Toeslagen. Dat werkt zo:
Je vraagt als ouder zelf de kinderopvangtoeslag aan;
Wij geven elke maand aan Belastingdienst/Toeslagen door hoeveel opvang je hebt afgenomen. Dit heet ‘gegevenslevering’;
Zijn er verschillen? Dan kun je een bericht krijgen van Belastingdienst/Toeslagen;
Je past zelf indien nodig je gegevens aan;
Daardoor is de kans dat je later toeslag moet terugbetalen kleiner.
Tip: Check dus zelf ook regelmatig of je toeslaggegevens nog kloppen. Dat kan op mijntoeslagen.nl of gebruik de kinderopvangtoeslagapp van Belastingdienst/Toeslagen.